Rize'de heyelandan etkilenen okul için teknik rapor hazırlandı

27 Eylül 2021 Pazartesi

Rize'de Temmuz ayında yaşanan aşırı yağışlar sonrasında bahçesi ve duvarı meydana gelen heyelan sonucunda yıkılan Elmalı Köyü İlköğretim ve Ortaokulu Doç. Dr. Ayberk KAYA tarafından hazırlanan teknik rapora göre onarılarak eğitim öğretime açılacak. Bu yıl 6 Eylül’de başlayan eğitim öğretim sezonu öncesinde yapılan incelemelerin ardından heyelanın risk boyutu göze alınarak okulda eğitim öğretime başlanmama kararı alınmıştı. Okul bahçesinin bir kısmı tamamen çöken okul için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından geoteknik etüt gerçekleştirildi. Hazırlanan etüt raporuna göre okulun çöken kısmında ihtiyaca göre onarım yapılarak yeniden eğitim ve öğretime başlanılacak. Bu süre içerisinde ise okulun öğrencileri eğitime başladıkları köye en yakın müsait okul olan Rize Merkez’e bağlı Taşköprü Köyü İlköğretim okulunda eğitim almaya devam edecek.